Noutăți

Rezoluția Armistițiului Olimpic pentru Tokyo 2020, amânată pentru 2021

Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a aprobat modificarea perioadei rezoluției Armistițiului Olimpic pentru Tokyo 2020 astfel încât să corespundă cu noile date de desfășurare ale Jocurilor Olimpice.
Cu titlul „Construirea unei lumi pașnice și mai bune prin sport și Spiritul Olimpic”, rezoluția a fost adoptată pentru prima dată în decembrie 2019 în funcție de datele inițiale ale Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la Tokyo.
Acum rezoluția Armistițiului Olimpic pentru Tokyo 2020 a fost readoptată din cauza amânării Jocurilor și va fi valabilă în perioada 16 iulie – 12 septembrie 2021, cu șapte zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Tokyo și la șapte zile de la încheierea Jocurilor Paralimpice din capitala niponă.
„Salutăm aprobarea Adunării Generale a Organizatiei Națiunilor Unite pentru modificarea perioadei rezolutiei Armistițiului Olimpic pentru vara viitoare, în conformitate cu noile date programate pentru Tokyo 2020”, a declarat președintele Tokyo 2020, Yoshiro Mori.
”Suntem foarte recunoscători tuturor guvernelor pentru încrederea în Jocurile Olimpice”, a spus președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach. „Jocurile sunt sărbătoarea unității oamenilor de pretutindeni oricat de diferiți ar fi”.
Armistitiul Olimpic sau “Ekecheira” a apărut în timpul Jocurilor Olimpice Antice din 776 Înainte de Hristos și potrivit acestuia, pe toată perioada întrecerilor, toate conflictele între cetățile antice încetau, permițând sportivilor și spectatorilor să participe în siguranță la competiția olimpică.
CIO a reînviat Armistițiul Olimpic în 1992, iar de atunci a fost introdus la fiecare ediție a Jocurilor. (sursa: cosr.ro)

Back to top button