Noutăți

Republica Moldova – pe locul trei in clasamentul provizoriu pe natiuni

In cea de-a doua zi a Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Tbilisi tinerii olimpici moldoveni au avut o prestatie stralucita, reusind sa cucereasca doua medalii de cea mai inalta proba. Si-a confirmat din nou valoarea portdrapelul Moldovei, inotatorul Alexei Sancov, distins cu medalia de aur in finala probei de 400 metri, liber, 3.53.42.

Amintim, ca in prima zi de concurs Alexei Sancov a obtinut prima medalie de aur a Festivalul Olimpic al Tineretului European, concurind pe distanta de 200 metri, stil liber.

O adevarata revelatie  s-a produs in turneul de judo. Concurind la categoria 55 de kilograme, Ion Mihailov, elev la Liceul internat republican cu profil sportiv, a repurtat patru victorii consecutive si a urcat pe treapta superioara a podiumului de premiere. In calea spre finala discipolul antrenorului Mihai Leu i-a invins in ordine pe Temul Nozadze, Georgia, Kiril Samotug, Ucraina (ippon in minutul 3.52), Tomer Golomb, Israel ( ippon dupa doar 26 de secunde a meciului), iar in partida decisiva s-a impus la puncte in fata lui Karamat Huseynov, Azerbaijan.

Cu bilantul de trei medalii de aur, reprezentativa olimpica a Republicii Moldova s-a situat pe pozitia a treia in clasamentul provizoriu pe natiuni, primele doua locuri revenind selectionatelor olimpice ale Rusiei si Italiei.

Back to top button