Noutăți

Reprezentanții CNOS, la Adunarea Generală a Comitetelor Olimpice Europene de la Varșovia

Reprezentanții celor 50 de Comitete Olimpice Europene s-au întâlnit, la Varșovia, la a 48-a ședință a Adunării Generale, Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova fiind reprezentat de Nicolae Juravschi, președintele CNOS și de Cristina Vasilianov, secretarul general al CNOS.
În deschidere, Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic a felicitat forul olimpic european pentru modul în care a supervizat organizarea excelentă a Jocurilor Europene de la Minsk 2019. Thomas Bach a punctat eficiența și dinamismul Comitetelor Olimpice Europene mulțumindu-le celor prezenți pentru contribuția adusă la succesul Mișcării Olimpice. Acesta a transmis din nou nevoia de unitate, de neutralitate politică și de solidaritate, valori după care trebuie să se ghideze Mișcarea Olimpică în efortul de a construi o lume mai bună cu ajutorul sportului. De asemenea, Thomas Bach a cerut reprezentanților europeni să respecte Carta Olimpică în fiecare acțiune și a punctat nevoia de a proteja modelul european pentru sport, susținut de forul internațional pe care îl conduce. La final, Thomas Bach a reamintit celor prezenți că banii nu sunt totul în sportul olimpic, ci doar un mijloc prin care se atinge scopul propus, de solidaritate, universalitate și neutralitate.
Președintele EOC Janez Kocijancic a reiterat importanta universalității, buna guvernare și etica în toate organizațiile mișcării olimpice. Acesta a mulțumit organizatorilor Jocurilor Europene de la Minsk și a accentuat ideea că această competiție trebuie integrată în Mișcarea Olimpică, ca parte fundamentală a calificărilor pentru Jocurile Olimpice. Totodată, a fost prezentat raportul de progresie al Jocurilor Europene din 2023, de la Cracovia-Malopolska.

Back to top button