Noutăți

Purtătorii Torței Olimpice, omagiați la Hîncești

Stadionul raional din Hincesti a gazduit o manifestare emotionanta, consacrata jubileului de 35 de ani de la trecerea Focului Olimpic pe teritoriul raionului.
Evenimentul a coics cu ceremonia de premiere a celor mai buni fotbalisti din raion, asa incit reprezentantii FMF au fost si ei angajati in ceremonia de decorare a fostilor purtatori ai Tortei Olimpice. Anii au trecut vertiginos, insa purtatorii Facliei Olimpice Dumitru Pendus, Alexandra Guzun, Nicolae Ursu, Teofil Mardare, Vladimir Blisceag, in total 12 purtatori ai Tortei Olimpice, constituie si azi un exemplu de consacrate in domeniul culturii fizice si sportului. Ceremonia a fost organizata de catre Agentia teritoriala olimpica Hincesti, in colabrare cu administratia publica raionala.
„A fost un eveniment de neuitat, care a presupus pregatiri suplimentare, desi fiecare dintre noi a practicat cu regularitate diverse probe sportive. Ne mindrim si azi cu faptul, ca am fost participanti la stafeta Focului Olimpic, eveniment remarcabil pentru Republica Moldova, dar si pentru fiecare dintre noi”, a mentionat pentru www.olympic.md Vladimir Blisceag, unul dintre purtatorii Tortei Olimpice in 1980, anul Jocurilor Olimpice de la Moscova.

Back to top button