Noutăți

Primul start intern la kaiac-canoe

Sportivii de pe ambele maluri ale Nistrului s-au reunit  la Chișinau în cadrul primului concurs la kaiac-canoe din  sezonul competițional 2015. Reprezentanții sporturilor cu vîsle sint mai putin afectați de condițiile climaterice, și cei peste 80 de sportivi și sportive  din șapte localități ale republicii s-au prezentat  la startul întrecerilor, organizate de către  Școala sportivă specializată cu sediul în parcul « Valea Morilor ».

Probele de kaiac în concursul de tineret  au fost dominate de   Natalia Gulko și Vladimir Voloșin  din Tiraspol si Dubasari, în timp ce cursele de canoe au revenit în mare parte elevilor de la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv din Chișinău. Din numarul campionilor a facut parte si Ilie Oprea.

-Pentru noi actualul campioinat constituie un exament în planul pregătirilor pentru Campionatul Mondial din Portugalia, programat în luna iunie. La campionatul mondial precedent am ocupat locul XII, acum sper sa ameliorez rezultatele, a remarcat Ilie Oprea, multiplu învingator , la juniori si tinertet, in proba de canoe simplu. La întreceri au asistat președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv Nicolae Juravschi, dublu campion olimpic, și Iacov Buhnă, președinte la Federației  de Kaiac-Canoe din Republica Moldova.

Back to top button