Noutăți

Prietenie vs Solidaritate, prima competiție internațională cu public din Japonia de la izbucnirea pandemiei

La Tokyo, în Yoyogi National Gymnasium, vedetele gimnasticii mondiale s-au întrecut în concursul demontrativ Prietenie vs Solidaritate. În prezența a peste 2000 de spectatori, care au respectat toate măsurile de distanțare impuse de organizatorii niponi, 30 de gimnaști din patru țări – Japonia, Rusia, China și SUA, au concurat pentru a transmite lumii un mesaj de încredere pentru organizarea Jocurilor Olimpice Tokyo 2020.
Triplul campion olimpic, de 10 ori campion mondial, Kohei Uchimura, a mulțumit organizatorilor și i-a îndemnat pe sportivi să creadă în visul olimpic. Acesta i-a oferit rusului Nikita Nagornîi, triplu campion mondial, un tricou al naționalei Japoniei și un autograf.
Thomas Bach, președintele CIO, a transmis un mesaj video în care a apreciat eforturile Federației Internaționale de Gimnastică, ale președintelui acesteia, Morinari Watanab – membru CIO, a mulțumit în special organizatorilor niponi pentru că au făcut posibil un asemenea eveniment cu public într-o perioadă plină de incertitudini. Nu în ultimul rând, Bach le-a transmis mulțumiri sportivilor și i-a încurajat să creadă în visul olimpic.
Echipa Solidaritatea, din care au făcut parte Kohei Uchimura și Nikita Nagornii, a câștigat în fața Prieteniei, pentru care au concurat Artur Dalaloyan (triplu campion mondial) sau Angelina Melnikova (triplă campioană europeană).
Concursul demonstrativ de gimnastică a fost prima competiție internațională cu public care s-a desfășurat în Japonia de la izbucnirea pandemiei, din luna martie. (sursa: cosr.ro)

Back to top button