Noutăți

Prezentarea oficială a medaliilor Baku 2015

Comitetul Organizatoric Baku 2015 a marcat 100 de zile până la Jocurile Europene prin dezvăluirea designului medaliilor pentru evenimentul inaugural, ce va avea loc între 12 și 28 iunie. În același timp, a fost lansat noul look al site-ului oficial baku2015.org.

De asemenea, Comitetul Organizatoric a anunțat că biletele pentru copii și adolescenți sub 16 ani vor fi gratuite, în timp ce accesul pentru adulți va fi la un preț accesibil.

Medaliile de aur, argint și bronz prezentate astăzi la Baku dispun de o iconografie unică, creată în conformitate cu designul JE Baku 2015. Pe partea frontală a medaliei în centru este amplasat logo-ul Baku 2015 și elemente distinctive ce reprezintă o metaforă pentru a transmite dinamismul, frumosul și valoarea culturală a orașului gazdă, în timp ce suprafața opusă dispune de emblema și marca verbală a Comitetelor Olimpice Europene.

Designul medaliei a fost creat de renumitul bijutier Adamas, care a produs, de asemenea, medaliile Olimpice și Paralimpice Sochi 2014, în colaborare cu artista din Azerbaidjan Nargiz Huseynova. Acestea vor fi fabricate la nivel local de către Azersouvenir.

Dl Azad Rahimov, ministrul Tineretului și Sportului al Azerbaidjanului și Director Executiv al Jocurilor Europene Baku 2015, a declarat: „Intenția noastră a fost de a recunoaște realizările sportivilor la primele jocuri din Europa cu un design al medaliilor la fel de unic ca și evenimentul în sine. Au rămas doar 100 de zile înainte de începerea Jocurilor, și eu sunt sigur că aceste frumoase medalii vor oferi sportivilor inspirație și va spori interesul în rândul publicului european.”

Back to top button