Noutăți

Președintele CIO, Thomas Bach, cere ”răbdare”

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, a cerut miercuri ”răbdare” în legătură cu viitoarele Jocuri Olimpice de la Tokyo, programate între 23 iulie şi 8 august, după o primă amânare de un an din cauza pandemiei de coronavirus.
”Cerem doar răbdare, înţelegere, acesta este mesajul principal. Este prea devreme pentru a lua o decizie”, a declarat Bach la încheierea unei reuniuni a comisiei executive a CIO.
În condiţiile în care pandemia este în continuare prezentă iar în ultimele luni au apărut noi variante ale virusului, presa a menţionat diferite opţiuni, de la anularea Jocurilor la desfăşurarea lor fără public.
”Nu ne pierdem timpul şi energia cu nişte speculaţii”, a explicat Thomas Bach. ”Lucrăm la felul în care se vor desfăşura Jocurile”, a subliniat el.
Deşi mare parte din Japonia este în stare de urgenţă din cauza unui al treilea val al pandemiei, Bach a asigurat că Jocurile Olimpice 2020 se vor desfăşura conform programării, începând din 23 iulie.
”Sarcina noastră este să organizăm Jocurile, nu să le anulăm… iar de aceea nu vom pune paie pe focul speculaţiilor”, a mai declarat preşedintele CIO.
Legat de vaccinarea sportivilor, alt subiect delicat în momentul în care în lume este foarte departe de a fi fost realizată vaccinarea tuturor persoanelor prioritare, Bach a amintit că CIO ”nu este în favoarea ideii ca sportivii să sară peste rând”.
”Nu există un plan, învăţăm în fiecare zi”, a declarat Bach. El înţelege cum, în condiţiile în care ţările în carantină oamenii nu pot ieşi pentru a merge la restaurant, pare greu de conceput desfăşurarea Jocurilor Olimpice.
”Responsabilitatea guvernului (japonez) şi a CIO este să vadă dincolo de această situaţie”, a spus el.
Bach a indicat că CIO va lansa în curând prima versiune a „playbook-ului” său, un manual care descrie ”toate măsurile posibile ce trebuie aplicat în iulie şi august la Tokyo”.
Acest manual acoperă numeroase aspecte esenţiale, precum călătoriile, posibilele carantine, transportul, viaţa în satul olimpic şi distanţarea socială. JO 2020 urmează să se încheie pe 8 august. (sursa: agerpres.ro)

Back to top button