Noutăți

Președintele CIO subliniază rolul sportiv al sportului și solidarității

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, a afirmat într-un mesaj video difuzat cu ocazia Anului Nou, că mişcarea olimpică a tras învăţămintele dintr-un an 2020 unic şi dificil, reuşind să transforme provocările în oportunităţi.
Bach a subliniat, totodată, că Tokyo 2020 şi Beijing 2022 vor fi priorităţile pentru acest an olimpic 2021 extraordinar, în care Jocurile Olimpice de vară din capitala Japoniei, amânate cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, vor fi urmate la doar şase luni de Jocurile de iarnă din China.
”Tokyo rămâne oraşul olimpic cel mai bine pregătit din toate timpurile. Nu putem decât să mulţumim partenerilor noştri şi prietenilor noştri japonezi pentru formidabilul lor angajament şi determinarea de care dau dovadă, care se potrivesc perfect cu angajamentul şi hotărârea noastră de a organiza aceste Jocuri într-un mediu sigur pentru toţi participanţii şi de a ne asigura că aceste Jocuri Olimpice vor fi adaptate lumii post-coronavirus. Cu toţii vom trăi Jocuri de neuitat”, a afirmat conducătorul CIO.
”Trebuie să demarăm deja, chiar de la începutul acestui an, pregătirile pentru următoarele Jocuri Olimpice de iarnă de la Beijing 2022. Şi acolo toată lumea este prezentă. Vedem acelaşi angajament şi hotărâre din partea partenerilor şi prietenilor noştri chinezi, iar toate siturile olimpice sunt deja pregătite să găzduiască cei mai buni sportivi mondiali în disciplinele de iarnă”, a adăugat Thomas Bach.

În opinia preşedintelui CIO, dacă este o lecţie care a fost învăţată în 2020, arătând importanta sportului şi a mişcării olimpice în lumea de astăzi, este aceea a solidarităţii.
”Avem nevoie de mai multă solidaritate, în cadrul societăţilor şi între societăţi. Învăţând această lecţie a solidarităţii vom transforma din nou provocările viitorului în oportunităţi. În acest spirit, vom continua reformele Agendei Olimpice 2020”, a mai spus preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic.
Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, amânate din cauza pandemiei de coronavirus, se vor desfăşura în perioada 24 iulie – 8 august 2021, în timp ce Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing sunt programate între 4 şi 20 februarie 2022. (agerpres.ro)

Back to top button