Noutăți

Președintele CIO inspectează ultimele pregătiri înaintea Jocurilor de la PyeongChang

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, a sosit marţi în Coreea de Sud pentru a inspecta ultimele pregătiri dinaintea Jocurilor Olimpice de iarnă 2018, care vor debuta peste nouă zile la PyeongChang.
Televiziunile sud-coreene au prezentat sosirea lui Bach pe aeroportul internaţional din Incheon (la vest de Seul), de unde liderul mişcării olimpice a luat un tren de mare viteză către PyeongChang.
Bach s-a întâlnit marţi cu membrii Comitetului de organizare PyeongChang-2018 pentru a analiza la faţa locului arenele şi celelalte instalaţii sportive, precum şi pregătirile pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor, care va avea loc pe 9 februarie.
Începând din 3 februarie, Thomas Bach va prezida, la PyeongChang, o reuniune de trei zile a Comitetului Executiv al CIO.
În total, 2.925 de sportivi din 92 de ţări vor lua parte la competiţiile din Coreea de Sud, care vor fi astfel cele mai ample din istoria Jocurilor Olimpice de iarnă, urmând să fie atribuit un număr record de 102 medalii de aur, după cum au precizat organizatorii într-un comunicat emis luni, după expirarea termenului limită pentru confirmarea participării la eveniment. (agerpres.ro)

Back to top button