NoutățiPanorama 2020-2021Portrete de antrenori

Portrete de antrenori: Vladislav Mazur – antrenor cu har divin

Portrete de antrenori

Vladislav Mazur, antrenor emerit al Republicii Moldova, a educat o pleiadă de discipoli, care ne-au reprezentat cu mult succes țara pe arena internațională. În rândurile de mai jos, unul dintre cei mai redutabili ucenici ai lui Vladislav Mazur, ne referim la Stepan Dimitrov, care s-a învrednicit recent (decembrie 2020) de medalia de bronz la Campionatele Europene de taekwondo pe categorii olimpice, vorbește despre colaborarea ce animă uniunea de creație dintre un elev și un antrenor.


„Ar trebui mai des să scriem și să vorbim despre antrenorii noștri. Mă antrenez sub îndrumarea dlui Veaceslav Mazur timp de doar șase ani, însă am impresia că relațiile noastre de colaborare poartă amprenta veșniciei. De parcă timpul nici nu ar exista. Pentru mine și pentru Vadim, fratele meu geamăn, dumnealui este mai mult decât un antrenor. Este un îndrumător pe calea vieții și deschizător de noi perspective. Este ca un tată în familia echipei noastre, echipă pe care a creat-o și o protejează, îngrijindu-se de buna ei ființare.
Astfel, în acest ciclu olimpic am depășit împreună cu Dvs., mult stimate antrenor, o mulțime de piedici și dificultăți, parcurgând, sub îndrumarea pe care ne-ați oferit-o, un traseu extrem de dificil. Un traseu pe parcursul căruia ne-ați acordat multă încredere și ne-ați transmis acel calm indispensabil în evoluția de succes a unui sportiv de primă mărime. Iar această activitate și atitudine pe care o cultivați în raport cu discipolii Dvs. a adus, pe parcursul acestor ani preolimpici, roade cu adevărat binecuvântate: echipa pe care o ghidați a obținut 59 de medalii pe plan internațional, 90 la sută dintre acestea fiind dobândite la turnee destinate seniorilor și constituind 95% din suma tuturor distincțiilor ce alcătuiesc palmaresul Federației de Taekwondo WT din R. Moldova, precum și 50% ale succeselor în toate celelalte categorii de vârstă.

Chiar și în momentele mai dificile, indispensabile în lumea sportului de performanță – căci în acest veac al concurenței acerbe nu poți să ai parte doar de victorii – ați știut, dle antrenor, să remediați diversele situații dificile în sfera taekwondo-ului autohton. Ați tratat cu maximă delicatețe și responsabilitate controversele de diferit gen ce apar în mod inevitabil în orice activitate de creație. Ați format, prin depășirea unor piedici ce păreau de nerezolvat în încâlceala lor paradoxală, acele rampe de lansare care au asigurat o creștere valorică în domeniu, cu atât mai prețioasă fiindcă a fost realizată în condiții de luptă și prin grele încercări.
Am toată încrederea că în viitor ne așteaptă multe victorii și am certitudinea că vom fi în stare să escaladăm noi înălțimi sportive. Mă inundă sentimente de bucurie și recunoștință pentru faptul că ne sunteți alături în activitatea noastră de sportivi de performanță, asigurând o colaborare pe cât de merituoasă, pe atât de sinergică.”

Back to top button