Noutăți

Portrete de antrenori: Vadim Hranovschi

Portrete de antrenori

Vadim Hranovschi este sinonim cu performanța. A fost la două ediții ale Jocurilor Olimpice în calitate de sportiv, iar din 2011 crește atleți de un nivel înalt.

Născut pe 14 februarie 1983 la Camenca, Vadim Hranovschi a început să practice aruncarea discului la vârsta de 15 ani sub îndrumarea lui Vasili Lîsîi. În 2005, a ocupat locul 4 la Europenele Under 23 din Germania. După Jocurile Olimpice din 2004 și 2008 a fost aproape de a evolua și la ediția din 2012, dar accidentările l-au împiedicat să meargă la Londra.

Dragostea față de sport l-a făcut să continue în calitate deja de antrenor. ”Salariul era mic la început, dar îmi place lucrul pe care îl fac. În calitate de antrenor emoțiile sunt mai mari pentru că îți faci griji pentru elevii tăi”, susține Vadim Hranovschi, care antrenează la Școala Sportivă numărul 3. Printre discipolii săi sunt Dimitriana Surdu, Nina Căpățînă sau Alexandra Emilianov.

Dimitriana Surdu este antrenată de Vadim Hranovschi din 2012. La început, practica sprintul și aruncarea suliței, dar Vadim a convins-o să arunce greutatea. ”Este un specialist foarte bun în domeniu, exigent și mereu bine determinat. Cu ajutorul acestui mare om mi-am realizat multe vise la care uneori nu credeam că pot ajunge. Împreună vom continua să realizăm trepte cu mult mai înalte în sportul mare. El este o personalitate exemplu pentru mine demonstrând lucrul acesta zi de zi, an de an prin profesionalismul său, fiind bazat mereu pe respectul reciproc și încrederea sa în mine. Este unicul om care te poate motiva și susține în cele mai grele momente. Eu cred că fiecare antrenor dorește ceva mai mult de la discipolul său fiindcă doar el observă cât de capabil poate fi și cât de sus poate ajunge. Însă acest succes depinde de efortul depus atât de sportiv cât și antrenor. Anume domnul Vadim Hranovschi depune suflet, stăruință în toată activitatea sa pentru ca eu să ajung mai bună în sportul de performanță. Îi mulțumesc pentru asta”, a declarat Dimitriana Surdu, participantă la Jocurile Olimpice din 2016 și calificată la Olimpiada de la Tokyo.

”Domnul Vadim Hranovschi este persoana care mi-a demonstrat că prin muncă putem ajunge acolo unde ne dorim. El m-a făcut să iubesc cu adevărat sportul și în special proba pe care o practic. E persoana care se dedică la maximum la antrenamente, mereu cu noi exerciții, metode pentru perfecționarea tehnicii și a stării fizice. Domnul Vadim e antrenorul care îmi dă speranța și motivația de care am nevoie. Simt că anume dumnealui este antrenorul care mă v-a ajuta să am un rezultat demn de un nivel ridicat”, a spus Nina Căpățînă, medaliată cu argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku din 2019.

Back to top button