Noutăți

Polina Hurenko a cucerit bronzul la Mondialele de karate printre tineret

Polina Hurenko a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de karate printre tineret, care s-a desfășurat la Tenerife (Spania), ceea ce reprezintă o premieră pentru țara noastră. Ea a urcat pe podium în categoria Kumite – 47 kg. Până a ajunge în semifinale, Polina a dispus de sportive din Iran, SUA, Scoția și Slovacia. Apoi, ea i-a cedat unui luptătoare din Thailanda, iar în meciul pentru bronz a obținut cea mai categorică victorie, 8-0 cu o sportivă franceză.
Anul curent, Polina Hurenko a devenit campioană europeană printre cadeți. Ea are șanse mari să evolueze și la Jocurile Olimpice de tineret de anul viitor.
Un alt sportiv care are șanse de a se califica pentru Jocurile Olimpice de tineret este Artiom Mirovski. Tânărul în vârstă de 15 ani a reușit să-l învingă în turul doi pe un sportiv din Turcia în categoria kumite cadeți – 52 kg.
Pentru Moldova au mai concurat Iurie Grădinar, Axenti Andreea, frații Octavian și Alexei Garștea, Gavril Sarî, Rodio Onciulenco și Ion Hasan.
În clasamentul pe medalii, Republica Moldova s-a clasat pe locul 32 din 109 de țări. Echipa a fost condusă de președintele Federației Naționale de Karate-Do din RM Oleg Abalin, alături de antrenorii Denys Morozov, Andrii Lazorenko, și secretarul general FNK RM/arbitrul Ana Maria Stratu. Următoarea etapă importantă pentru naționala de tineret este Campionatul European din Sochi de anul viitor.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker