Noutăți

Polina Hurenko a cucerit bronzul la Mondialele de karate printre tineret

Polina Hurenko a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de karate printre tineret, care s-a desfășurat la Tenerife (Spania), ceea ce reprezintă o premieră pentru țara noastră. Ea a urcat pe podium în categoria Kumite – 47 kg. Până a ajunge în semifinale, Polina a dispus de sportive din Iran, SUA, Scoția și Slovacia. Apoi, ea i-a cedat unui luptătoare din Thailanda, iar în meciul pentru bronz a obținut cea mai categorică victorie, 8-0 cu o sportivă franceză.
Anul curent, Polina Hurenko a devenit campioană europeană printre cadeți. Ea are șanse mari să evolueze și la Jocurile Olimpice de tineret de anul viitor.
Un alt sportiv care are șanse de a se califica pentru Jocurile Olimpice de tineret este Artiom Mirovski. Tânărul în vârstă de 15 ani a reușit să-l învingă în turul doi pe un sportiv din Turcia în categoria kumite cadeți – 52 kg.
Pentru Moldova au mai concurat Iurie Grădinar, Axenti Andreea, frații Octavian și Alexei Garștea, Gavril Sarî, Rodio Onciulenco și Ion Hasan.
În clasamentul pe medalii, Republica Moldova s-a clasat pe locul 32 din 109 de țări. Echipa a fost condusă de președintele Federației Naționale de Karate-Do din RM Oleg Abalin, alături de antrenorii Denys Morozov, Andrii Lazorenko, și secretarul general FNK RM/arbitrul Ana Maria Stratu. Următoarea etapă importantă pentru naționala de tineret este Campionatul European din Sochi de anul viitor.

Back to top button