Comunicate de presă

Plantarea pomilor de sakura în Parcul Valea Morilor

Drept urmare a semnării acordurilor de colaborare la 7 octombrie 2019 între Comitetul Național Olimpic și Sportiv cu orașele japoneze Tomi, Tsuruoka și Nishikawa, acțiunile frumoase de cooperare continuă prin acțiuni culturale inedite.

Astfel, la data de 12 martie la Lacul Valea Morilor, lângă Scara Cascadelor, cu începere de la ora 12:00, va avea loc ceremonia de plantare a pomilor de cireș japonez Sakura. Această acțiune reprezintă implementarea proiectului de donație a pomilor de cireș japonez din partea orașului Tomi din Prefectura Nagano.

Menționăm că Sakura Japoneză reprezintă pomii de cireș și florile lor – o floare foarte specială, care simbolizează primăvara, frumusețea naturii, reînnoirea și natura efemeră a vieții. Florile Sakura sunt atât de importante pentru japonezi, încât acestea sunt prezente într-o gamă largă de artă japoneză, anime, cântece și aproape tot ce ține de cultura din Japonia.

Membrii Familiei Olimpice: sportivi, antrenori, reprezentanți ai Federațiilor Naționale vor participa la plantarea a 12 pomi de Sakura în Parcul Valea Morilor. Astfel, Familia Olimpică din Republica Moldova își aduce în continuare aportul său pentru înverzirea parcului, unde au fost plantați deja circa 120 de copaci de diferite tipuri de către sportivi și antrenori.

În același timp, acest frumos gest de plantare a Sakurei simbolizează înfrățirea Familiei Olimpice din Moldova cu cultura japoneză. Prezența sportivilor calificați la Jocurile Olimpice din Tokyo 2020, dar și a celor sportivi care încă luptă pentru obținerea calificărilor, este un moment perfect să le urăm curaj și încredere pentru împlinirea celui mai frumos vis în țara soarelui răsare.

În aceste zile, 6 instituții din municipiul Chișinău (Comitetul Național Olimpic și Sportiv, Fundația pentru relații moldo-japoneze, Administrația Președintelui, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Grădina Botanică „Alexandru Ciubotaru”, Centrul Moldo-Nipon de perfecționare a cadrelor) și Primăria municipiului Cahul vor recepționa donația pomilor de cireș japonez din partea autorităților orașului Tomi. Suntem fermi convinși că sakura japoneză va înflori armonios în anii care vor urma și va consolida prietenia tradițională dintre popoarele noastre.

Back to top button