NoutățiTokyo 2020

Pe Stadionul Național din Tokyo s-a desfășurat astăzi finala Cupei Împăratului la fotbal

Noul Stadion Național din Tokyo a fost inaugurat la finele anului trecut în cadrul unui eveniment denumit simbolic “Hello Our Stadium!”, care s-a dorit o ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020 la scară mai mică.
Arena cu o înălțime de 47,4 metri şi 60.000 de locuri, unde între 24 iulie și 9 august vor avea loc ceremoniile de deschidere și închidere ale Tokyo 2020, dar și întrecerile olimpice de atletism, a fost arhiplină.
În aplauze frenetice, 2020 de alergători printre care s-au numărat sprinterul japonez Yoshihide Kiryu, Mizuki Noguchi, campioana olimpică la maraton de la JO Atena 2004 și dubla medaliată olimpică la maraton Yuko Arimori au defilat pe pista de atletism. De asemenea, celebrul atlet Usain Bolt, de opt ori campion olimpic, a făcut o tură.
Noul Stadion Național, care a fost finalizat în 36 de luni și a costat 157 miliarde yeni (1,4 miliarde dolari), a înlocuit Stadionul Național care a fost utilizat ca arenă principală la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964, scris cosr.ro
Primul eveniment sportiv public găzduit de noul Stadion Național nipon a fost finala Cupei Împăratului la fotbal, care s-a desfășurat astăzi, 1 ianuarie. Vissel Kobe a dispus de Kashima Antlers, cu 2-0. La învingători au jucat celebrii Iniesta, Podolski și David Villa.

Back to top button