Noutăți

Pavel Voronin a cucerit medalia de bronz la Jocurile Mondiale

Luptătorul Pavel Voronin a câștigat medalia de bronz la Jocurile Mondiale de la Wroclaw (Polonia). În limitele categoriei de greutate 91 kg, el l-a învins pe marocanul El Yacoubi Tawfik, dar în semifinale i-a cedat polonezului Mateusz Pluta. În meciul pentru medalia de bronz, Voronin a dispus de brazilianul Alves Willer.

Din lotul condus de Eugen Musalimov au mai evoluat Alexandru Bejenaru (75 kg), Denis Teleșman (81 kg) și Adrian Gologan (86 kg), dar aceștia au pierdut în sferturi.
Moldova va mai avea reprezentanți la dansurile sportive. Cuplul Gabriele Goffredo – Anna Matus, care la ediția trecută au cucerit aurul, va evolua la proba latino, iar perechea Dumitru Cușnir – Valeria Gumeniuc va concura în proba standard.
Jocurile Mondiale reunesc circa 4.000 de sportivi care concurează în 37 de sporturi, între care sporturi olimpice și alte genuri de sport care nu figurează în programul Jocurilor Olimpice, precum bowling, wakeboard, escaladă, biliard, sumo, kickboxing sau dansuri sportive. Competiția de la Wroclaw se va încheia pe 30 iulie.

Back to top button