Noutăți

Pasiunea lui Sergiu Tintiuc

Sergiu Tintiuc este vicepreședinte al Agenţiei Teritoriale Olimpice și Sportive din Ocnița. Dragostea pentru sport i-a fost cultivată din fragedă copilărie, în localitatea sa de baștină, de o rudă apropiată, Tudor Blîndu, care era antrenor de judo la secția de profil din satul Clocușna. Fiind elev în clasa I, Sergiu începe să facă judo în mod regulat sub îndrumarea antrenorului Anatol Țapoc. Din clasa a VII-a studiază la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv din Chișinău, unde se antrenează sub îndrumarea lui Mihail Ciudin, cel care l-a pregătit și pe vicecampionul european, Andrei Golban. La vârsta de 16 ani, în 1997, Sergiu Tintiuc devine campion național printre cadeți, iar în 2005 câștigă Campionatul Republicii Moldova la seniori.
După încheierea carierei sportive, nu renunță la antrenamente, acestea fiind pentru el un puternic stimulent în vederea menținerii stării de bine, cultivării încrederii în sine și sporirii capacității de muncă. Frecventează în mod regulat sala de forță și iese pe tatami pentru a-și măsura puterile cu foștii săi colegi, cam de trei ori pe săptămână. În plus, în sala amenajată de Federația națională de judo la Centrul Olimpia din capitală, se antrenează alături de Dorin Goțonoagă, Denis Vieru, Victor Sterpu, tineri cărora le prognozează un viitor strălucit, cu șanse reale la obținerea unor medalii olimpice.
Sergiu Tintiuc participă cu mult succes la competiții rezervate veteranilor. În anul 2014 evoluează la Campionatul European desfășurat la Praga, iar în 2016 demonstrează rezultate de-a dreptul impresionante la Europenele de la Porec, la care se învrednicește de medalia de bronz. Atunci a obținut trei victorii de senzație prin ippon, în fața unor sportivi din Ungaria, Franța și Rusia, țări cu tradiții bogate în judo, fiind învins doar de germanul Marcel Jamet, câștigătorul turneului.

Back to top button