Noutăți

Paraschiv a debutat cu victorie la turneul de calificare

Boxerii Alexandru Paraschiv (63 kg) și Andrei Vreme (75 kg) continuă lupta la turneul de calificare de la Londra către Jocurile Olimpice de la Tokyo. Paraschiv l-a învins pe slovacul Michal Takacs și în va întâlni mâine pe francezul Sofiane Oumiha, vicecampion olimpic în 2016, campion mondial în 2017 și dublu vicecampion european. În cazul unei victorii, Alexandru va obține calificarea la Jocurile Olimpice.
La rândul său, Vreme a trecut de Besart Pireva din Kosovo și se va duela astăzi cu rusul Gleb Bakshi, campion mondial în 2019.
Tot astăzi va intra în concurs Dumitru Galagoț (69 kg). El îl va întâlni pe azerul cu origini cubaneze Lorenzo Sotomayor, vicecampion olimpic în 2016 și campion european în 2015.
Dorin Bucșa (57 kg) și Andrei Chiriacov (81 kg) au fost eliminați din prima rundă. Bucșa a fost învins de albanezul Krenar Zeneli, iar Chiriacov i-a cedat belgianului Ziad El Mohor.
Singura reprezentantă feminină, Iulia Coroli (51 kg) a fost declarată învinsă prin neprezentare în ring în meciul cu elvețianca Eliana Pileggi.
Apoi, în luna mai, la Paris va avea loc al doilea turneu de calificare.
Până acum Moldova a cucerit 3 medalii la box la Jocurile Olimpice, prin Timofei Screabin (1988), Vitalie Grușac (2000) și Veaceslav Gojan (2008).

Back to top button