Comunicate de presă

ONU declară Ziua de 6 Aprilie – Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace

La 6 aprilie, 2014, Organizația Națiunilor Unite (ONU) și statele sale membre vor sărbători oficial, pentru prima dată, Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace, apelând la comunitatea internațională pentru a susține desfășurarea acestui eveniment.

Această Zi Internațională, proclamată un eveniment anual, oferă o nouă oportunitate pentru a promova sportul și activitatea fizică ca un limbaj universal și un instrument inovativ pentru educație, sănătate, integrare socială, dezvoltarea tinerilor, consolidarea păcii și dezvoltarea durabilă. De asemenea, servește ca o platformă pentru a sensibiliza necesitatea investițiilor în sport.

CIO, în calitatea sa de observator permanent la ONU, susține acestă inițiativă, care vine să valorifice rolul și contribuția organizațiilor sportive la schimbările sociale și procesele de dezvoltare umană. Plasarea sportului la dispoziția dezvoltării armonioase a omenirii se află în centrul misiunii CIO.

Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace vine ca o completare la evenimentul din 23 iunie, Ziua Olimpică, care celebrează valorile noastre de prietenie, excelență și respect, angajând milioane de oameni din întreaga lume să practice sportul.

Back to top button