Comunicate de presăEvenimenteNoutăți
Trending

Olympic Fest 2018 consemnează Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice

Comunicat de Presă

15Sărbătoarea sportului pentru toți OLYMPIC FEST 2018 consemnează Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice, instituită în a treia sâmbătă a lunii mai conform Hotărîrii Parlamentului RM nr.238 din 17.12.2015.

Evenimentul Olympic Fest 2018 va avea loc pe data de 19 mai începând cu orele 09:00 în Piața Marii Adunări Naționale și este organizat de Comitetul Național Olimpic și Sportiv, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Primăria municipiului Chișinău. Celebrarea Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice printr-un eveniment comun de proporții semnifică lansarea unui îndemn puternic la o viață mai activă și echilibrată, subliniind beneficiile practicării sportului de către întreaga societate.

Ediția Olympic Fest 2018 este dedicată Jocurilor Olimpice de Tineret din Buenos Aires, care vor avea loc în octombrie 2018 și are motto-ul: „Susține sportivii noștri la Buenos Aires!” O paradă sportivă prezentată de elevii școlilor sportive va fi organizată la orele 09.30.

Startul tradiționalei Curse Olimpice va fi dat la orele 10:00. Participanții la Cursă vor primi tricouri cu simbolul olimpic începînd cu orele 09:00.

 

În Piața Marii Adunări Naționale va fi organizat un adevărat spectacol sportiv cu participarea a 18  Federații Naționale. Participanții vor avea posibilitatea să facă cunoștință cu diverse genuri de sport: tenis, taekwondo, box, fotbal, judo, badminton, handball, etc.

Olympic Fest oferă oportunități de petrecere activă a timpului pentru copii și părinți în Orășelul Copiilor, unde vor avea loc competiții interesante pentru întreaga familie: Campionatul părinților la alergat cu cărucioare și la schimbat sutece, Campionatul bebelușilor care merg de-a bușilea, Campionatul copiilor la alergat cu cărucioare, la mers cu biciclete și trotineta.

Olympic Fest 2018 va oferi și căteva noutăți sportive: competiții de voley și basket, dar și  Starturi vesele și concursul Lumea Jocurilor, organizate de Federația Sportului Școlar.

O tombolă cu premii va încheia programul sportiv. Participanții la Cursa Olimpică care vor parcurge linia de sosire vor primi numere de participare la tombolă.

Nu ratați un eveniment grandios, dinamic și plin de culoare!

Toți participanții vor primi un tricou olimpic.

Să ne bucurăm împreună de Ziua Sportivului și Mișcării Olimpice!

Aducem mulțumiri speciale pentru susținerea Olympic Fest 2018

Sponsor General –   Moldova Agroindbank
Sponsor –   Naturalis
Parteneri –   aqua unIQa,    Sandra Ice Cream
Susținut de   Viorica-Cosmetic,   Спортивное питание PowerTeam ,   Odoraş,   Clinica Adler Medical,   Franzeluța
Partener informațional internațional – Sputnik Moldova: principalele știri ale zilei

Co-organizatori:   Primăria Municipiului Chișinău,   Ministerul Educației

SportKids:   FSŞRM
Divertisment:   SIS N BRO
Parteneri Media:
JurnalTV.md,   TVR Moldova,   Compania Teleradio Moldova,   CTC Moldova,   PUBLIKA.MD,   Canal 2,   Prima ora,   TV8.MD

Back to top button