Noutăți

Nicoleta Cojocaru și Gabriela Danilov au devenit campioane europene U15

La mai puțin de o lună după ce a devenit campioană mondială la juniori, halterofila Nicoleta Cojocaru a triumfat și la Europenele rezervate sportivilor de până la 15 ani. Și Gabriela Danilov a obținut trei medalii, una de aur și două de argint.
Nicoleta Cojocaru s-a dovedit a fi cea mai puternică în categoria de până la 55 de kilograme, și a obținut trei medalii de aur. În proba smuls, ea a ridicat 81 de kilograme, stabilind un nou record. La aruncat, a ridicat 98 de kilograme. Cu un total de 179 de kilograme, sportiva din Republica Moldova a devenit, pentru a două oară la rând, campioană europeană la juniori, până în 15 ani.
Cu titlul suprem a fost recompensată și Gabriela Danilov, care a evoluat în categoria de până la 45 de kilograme. Ea a înregistrat rezultatul de 60 de kilograme în proba smuls și 71 de kilograme la aruncat. În ambele cazuri, halterofila a primit medalia de argint. La general, reprezentanta Republicii Moldova a acumulat 131 de kilograme și a ocupat cea mai înaltă treapta a podiumului de premiere.

Back to top button