Noutăți

Nicolae Juravschi: ”Europenii au evoluat mai bine”

În ultima zi de concurs la Jocurile Olimpice de la PyeongChang pentru supremația în clasamentul pe medalii au luptat Germania și Norvegia. Ambele au terminat cu 14 medalii de aur adjudecate, dar scandinavii s-au clasat pe primul loc, grație unui număr mai mare de medalii de argint. ”Noi vedem că din ceea ce s-a demonstrat la această ediție echipele care au creat strategii noi de dezvoltare au evoluat mai bine. De exemplu țările europene Germania, Norvegia, Olanda, Italia, Franța, dar vedem și partea negativă a altor țări care n-au reușit să facă aceste schimbări, să implementeze strategii de dezvoltare. Este o părere că echipa Statelor Unite n-a evoluat cel mai stălucit, echipa Rusiei sau Ucrainei, care e adevărat au cucerit medalii, dar nu la fel ca la edițiile precedente”, a declarat președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Nicolae Juravschi.
Juravschi susține că sportivii moldoveni Nicolae Gaiduc și Christopher Hoerl au demonstrat valoarea lor care o au la ora actuală. ”Este nececesar și noi să facem o analiză mai profundă a lucrurilor și strategic de schimbat lucrurile pentru ca să ne menținem în elita olimpicilor sporturilor de performanță inclusiv și la cele de vară. E necesar să facem acest lucru: începând de la edificii sportive, selecție, modul de antrenament, pregătirea cadrelor, refacerea și altele care sunt la fel de importante ca și evoluția sportivilor. Fără a face aceste lucruri este mai greu să tinzi să obții locuri fruntașe. Dacă vorbim și de probele de vară, avem 5-6 genuri de sport unde suntem competitivi și tindem să urcăm pe podium, dar e necesar de revizuit strategic atitudinea noastră și pregătirea către starturile principale”, a adăugat președintele CNOS.
Următoarele două ediții ale Jocurilor Olimpice vor avea loc de asemenea în Asia. În 2020, cele de vară din Tokyo, iar peste 4 ani Olimpiada albă va fi găzduită de Beijing.

Back to top button