Noutăți

Necrolog

Început trist de toamnă. La doar 54 de ani s-a ridicat la ceruri dublul vicecampion olimpic, Iurii Bașcatov. Cu nemărginită durere în suflet trăim aceste clipe grele, cauzate de plecarea pe drumul cel fără de întoarcere al marelui înotător.

Iuri Bașcatov se născuse la Chişinău pe 20 iunie 1968 și a reuşit să se impună în timpul Uniunii Sovietice, când concurenţa era foarte dură. Cele mai mari rezultate le-a obţinut în proba de ștafetă 4×100 metri liber: fiind dublu vicecampion olimpic, în 1988 şi 1992, campion european în 1989 şi medaliat cu bronz la Mondialele din 1991. La invididual s-a remarcat în 1989, când a devenit vicecampion european pe distanţa de 100 metri stil liber.
În 1993 Iurii Başcatov a câştigat ultimul său titlu din carieră, campionatul Moldovei şi a decis să se retragă învingător. Următorul an s-a mutat cu traiul în Chile. A locuit 28 de ani în America de Sud.

Comitetul Naţional Olimpic și Sportiv și membrii Asociației Naționale a Atleților Olimpici transmit condoleanţe familiei, prietenilor, colegilor, odată cu trecerea în neființă a lui Iuri Bașcatov. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Back to top button