Noutăți

Necrolog

Suntem profund zguduiți de vestea tristă, că la 21 martie 2021, la vârsta de 62 de ani, a plecat la Domnul în ceruri energicul și neobositul împătimit al fenomenului sportiv Iacob Buhnă, Președinte al Federației Naționale de caiac-canoe, membru al Comitetului Executiv al CNOS din Republica Moldova.

Pasiunea pentru sport i-a marcat totalmente sensul vieții, fiind selectat în rândul celor mai promițători tineri canotori pentru a-și perfecționa măiestria sportivă în cadrul Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv. Grație talentului, pasiunii, perseverenței, responsabilității, dar și dăruirii totale a devenit și campion al ex-URSS la juniori, intrând și în posesia onorificului titlu de „Maestru al sportului” din URSS.

Trecerea la cele veșnice ne-a cutremurat pe toți, deoarece moartea l-a răpit prea devreme. Avea încă de realizat pe lumea aceasta atâtea și atâtea lucruri nobile și frumoase.

Regretatul Iacob Buhnă spera în adâncul sufletului la o medalie olimpică la Tokyo. A muncit cu profundă dăruire de sine întru crearea condițiilor optime pentru sportivii cu aspirații reale către culmile olimpice și realizarea acestui obiectiv nobil pentru olimpismul autohton.

A fost înzestrat de bunul Dumnezeu cu calități deosebite de Om cu suflet blând, harnic, responsabil, sârguincios, vigilent, modest și plin de dragoste către oameni și viață.

Adio, distins și drag coleg, luminată să-ți fie calea în lumea celor drepți.

CNOS din Republica Moldova
Federația Națională de caiac-canoe din Republica Moldova

Back to top button