Noutăți

Natalia Brebu: revin acasa cu noi idei si proiecte in domeniul sportului.

Am finalizat cursul de Master of Sport Administration 2014\2015 din cadrul “Russian International Olympic University” din Sochi, oferta venind din partea Comitetului National Olimpic si Sportiv al Republicii Moldova. Dupa un an de studii, desfasurat int-un mediu multicultural, ma simt onorata sa impartasesc impresiile mele din aceasta experienta.

Studiile s-au desfasurat in orasul Olimpic- Sochi, localitate  care s-a dovedit a fi un oras  frumos, curat si foarte primitor. In tot acest rastimp am simtit spiritul Jocurilor Olimpice, care era transmis atat de catre profesori, cit si de catre staff-ul universitatii si de multitudinea  evenimentelor nationale si internationale sportive desfasurate pe parcursul intregului an. A fost pentru prima data  cind am vazut atitea obiective sportive (Ice Cube Curling Center, Iceberg Skating Palace, Adler Arena Skating Center). Am avut posibilitatea de a studia modul de functionare a acestora, cheltuielile  suportate pentru mentinerea activitatii, precum si politica de dezvoltate anuala a acestora. La finalul studiilor, am avut posibilitatea sa implimentam in practica tot ce am invatat. Astfel, am facut parte din cadrul echipei de organizatori la  evenimente deosebit de importante: Formula 1, Sport Accord Convention s.a.
Cursul era structurat pe module ca : diplomatia sportiva, teoria economica, management strategic, marketing, finante si reglementarea juridica a indusriei sportive, citite de 19 profesori    de nivel mondial din Canada, Austria, Norvegia, Australia,Germania,Italia. Acest an mi-a permis sa  privesc sportul cu alti ochi, iar materiile studiate  mi-au deschis noi orizonturi. Pe parcursul intregului an, s-a fortificat dorinta mea de a activa in domeniul sportiv, deoarece doar sportul iti ofera acea satisfactie care te motiveaza sa devii mult mai bun in fiecare zi,  si te face sa-ti depasesti limitele. M-am intors acasa plina de idei si proiecte care, sper eu, sa ajute la promovarea sportului si a modului de viata sanatos in tara noastra.

Back to top button