Noutăți

Moldova Open 2016

În weekendul trecut capitala Republicii Moldova a găzduit turneul dedicat Zilei Internaționale Olimpice și promovării Karate-lui la Jocurile Olimpice – „Moldova Open”. Evenimentul a fost organizat de Federația Națională Karate-Do Moldova, condusă de Președintele – Oleg ABALIN, cu susținerea Comitetului Național Olimpic și Sportiv al Republicii și preturii sec.Botanica în sala sportivă a liceului teoretic cu un profil sportiv „GLORIA”. La competiție au participat mai mult de 70 de sportivi cu vârste cuprinse între 4 și 17 de ani.

Competiția a avut loc pe categorii individuale și pe echipă la următoarele discipline:

– Kata

– Kumite

– Phantom

În cazul în care kata si kumite sunt discipline competitive bine cunoscute în programul standard de karate, Fantom este că nu este atât de des întîlnit, dar nu este în nici un fel inferior celorlalte două în frumusețea și tehnicitate sa. Pri urmare, Fantom a fost introdus în program pentru copiii cu vîrsta cuprinsă între 4 și 9 ani, ce permite sportivilor de a-și demonstra abilitățile în fața unui inamic static.

Pe lângă programul sportiv, în cadrul evenimentului au fost organizate, de asemenea, mai multe concursuri, dintre care cele mai memorabile a devenit, fără îndoială, concursul de desen pe tema: „Karate la Jocurile Olimpice”. În acest concurs au participat aproximativ 40 de sportivi, care au prezentat publicului aproximativ 50 de lucrări. Astfel, rezultatele votului publicului au determinat 10 cele mai bune lucrări, fiecare din câștigători fiind premiat cu  o mascotă olimpică – Drăgușor. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că tuturor autorilor lucrărilor au fost acordate premii din partea Comitetului Național Olimpic și Sportiv și Federația Națională Karate-Do Moldova.

Evaluarea obiectivă a performanțelor sportivilor în cadrul acestui eveniment a fost încredințată unei echipe de arbitri din Chișinău și Tiraspol, condusă de Stratu Ana Maria, primul deținător al categoriei Federației Europene de Karate în Republica Moldova.

Un rol important în organizarea și buna desfășurare a competiției l-a avut corpul de voluntari, format din 15 de persoane din Chișinău și Tiraspol.

În calitate de parteneri ai competiției au fost: compania-producător de echipamente sportive – „EUROSPORT” și compania de construcții «Ecoimobil».

Back to top button