Noutăți

Moldova, în premiera pe podiumul European de taekwondo WTF feminin

Republica Moldova a obtinut in premiera o medalie in turneul feminin la Campionatul European de Taekwondo WTF printre juniori si junioare.

La intrecerile disputate la Daugavpils, Letonia, Ana Ciuchitu s-a invrednicit de medalia de argint la categoria 59 kilograme.  Dupa revenirea echipei representative la Chisinau, am dialogat cu sportiva la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv, unde sportivii sustin antrenamente  de acum al treilea an.

 “Practic taekwondo de acum 9 ani, am fost  pina acum doar campioana nationala. La Europene am sustinut 5 meciuri, cedind doar in partida finala. Pentru a invinge la taekwondo, este necesar sa muncesti mult si  sa crezi in tine. Visul meu e sa ajung la Jocurile Olimpice din 2020”, a declarat pentru www.olympic.md  premiana  campionatului continental, discipola a antrenorului emerit al Republicii Moldova Vladislav Mazur.

La acelasi campionat continental o alta medalie de argint i-a revenit lui Alexandru Lupu, categoria 78 kg. Sportivii moldoveni vor participa in continuare la Campionatul European U 21, programat in perioada 19-22 noiembrie  la Bucuresti.

Back to top button