Noutăți

Moldova, clasata pe locul III la “Eagles Cup” din Ungaria

Reprezentativa Moldovei a participat la prestigiosul Turneu International de Taekwondo ITF “Eagles Cup”, disputat in localitatea Ullo din Ungaria. Bilant stralucit – sportivii moldoveni s-au impus in probele individuale, obtinind si locul III in clasamentul general pe echipe.

Competitia a reunit 20 de cluburi din opt tari europene si luptatori din Emiratele Arabe Unite, participantii concurind la trei compartimente, tull, tehnica speciala si sparring. Reprezentativa Moldovei, condusa de antrenorii Ion Postu si Ion Cotorobai, a fost compusa din 9 atleti din Chisinau, Straseni si Cahul. In competitiile pe echipe sportivii moldoveni au obtinut locul 3 la tehnici speciale, locul 2 la  executarea complexelor de exercitii demonstrative si medaliile de aur la sparring (lupte). Cel mai bun sportiv junior al turneului a fost recunoscut Gheorghe  Tertea, elev la Liceul Teoretic „Mihail Berezovschi”, Chisinau. Cu un complect de medalii, aur, argint si bronz, a revenit acasa  Gabriel Ciobanu, elev in clasa a X-a a  Liceului „Gaudeamus” din Chisinau. Tinarul performer practica taekwondo-ul deja de noua ani, fiind posesor al titlului de campion mondial printre cadeti. La initiativa directorului Liceului Zinaida Gangan, la revenirea sportivului  a avut loc o intilnire improvizata cu Gabriel Ciobanu si antrenorul sau Ion Postu.

„Am depus foarte mult efort pentru aceasta competitie. Desigur, pentru junior este mult mai greu sa lupti si sa invingi. Proba sparring este una  din cele mai importante”, a remarcat pentru www.olympic.md Gabriel Ciobanu.”Impreuna cu Clubul Sportiv „Ielohim” din Straseni si sportivii Clubului „Nicao” Chisinau, am format o echipa mixta si am evoluat  reusit la aceasta competitie”, a precizat antrenorul echipei reprezentative Ion Postu.

Back to top button