Noutăți

Moldova are un nou campion mondial

Vitalie Spinu, student la USEFS, si-a implinit visul. Participind in cadrul Campionatului Mondial la karate Shotokan din orasul Subotica, Serbia, sportivul baltean a cucerit medalia de aur la proba kumite individual, seniori, categoria open. In meciul final, de la care au fost filmate secventele pe care le urmariti, discipolul antrenorului  Ghenadie Tarasinschii l-a invins cu scorul de 3-2 pe Andrei Dumitrescu, Romania.

Astfel, Vitalie Spinu si-a luat revansa dupa infringerea suferita la precedentul  campionat mondial in fata karatistului romin. Vitalie practica karate shotocan de la virsta de 5 ani. A fost premiant la  Campionatele Europene si Mondiale, dar si-a vazut implinit visul doar dupa 16 ani de practicare a acestui sport dinamic si spectaculos.

La actuala editie a Mondialelor de karate shotocan reprezentantii Moldovei au mai cucerit 3 medalii de argint sit trei distinctii de bronz. Intr-o concurenta acerba cu adversarele, Anastasia Schiba , orasul Balti, a fost distinsa cu medalia de argint la   proba Masters( kata, kumite individual ). Pe podiumul mondial au mai urcat Maria Bolohan si Andrei Drobot, de asemenea din oraul Balti.

Concomitent,in orasul Subotica s-a disputat Cupa Mondială ”Kohai World Cup”. In cadrul acestui turneu trei sportivi moldoveni au fost distinsi cu medalii: Arcadie Orgheev, Alexandru Zama si Andrei Stratulat.  Presedintele Federatiei nationale de resort  Serghei Isacenco a remarcat contribuţia financiară semnificativă pentru participarea sportivilor la acest Campionat a părinţilor, conducerii mun.Bălţi, raionului Rezina precum si a raionului Dubăsari. Participarea lotului naţional la Campionatul Mondial a avut loc conform Calendarului acţiunilor sportive naţionale şi internaţionale pe anul 2015, aprobat de către Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

Back to top button