Noutăți

Mihail Sava visează să obțină calificarea olimpică pentru Rio 2016

Deținătorul medaliei de bronz la Campionatul Mondial de lupte libere de la Tașkent Mihail Sava a fost desemnat cel mai bun sportiv al anului de către Federația de Lupte din Republica Moldova.

În cadrul festivității desfășurate la restaurantul «Miodora» din sectorul Botanica al capitalei Mihai Sava a primit de la președintele Federației Victor Peicov certificatul de proprietar al unui nou apartament. Astfel a fost realizat proiectul ambițios «Un apartament pentru medaliatul campionatului mondial», lansat de către conducerea Federației și susținut de un grup de sponsori, pasionați ai luptelor. Alături de Mihai Sava, pe scena festivă a urcat și Ruslan Bodișteanu, actualul antrenor principal al lotului național de lupte libere. Ambii laureați sînt originari din satul Fundul Galbenei, raionul Hîncești, localitate cu tradiții în domeniul luptelor libere. Succesul lui Mihail Sava încununează evoluarea strălucită a luptătorilor moldoveni, care au cucerit în actualul sezon 20 de medalii la Campionatele Europene și Mondiale printre cadeți, juniori, tineret și seniori.

Ceremonia de premiere a fost precedată de lucrările Adunării anuale cu participarea antrenorilor din orașele și raioanele republicii. În conformitate cu deciziile aprobate la Congresul FILA 2014, denumirea Federației Internaționale FILA a fost modificată în United World Wrestling. Astfel, de acum înainte activitatea antrenorilor și sportivilor din orașele și raioanele republicii va fi dirijată de către Uniunea Federațiilor de Lupte din Republica Moldova. Obligațiile de președinte pentru următorii patru ani i-au revenit experimentatului organizator Victor Peicov, care activează și în calitate de vicepreședinte al CNOS. Prezenți la evenimentul de bilanț, Nicolae Piatac, prin-vicepreședinte, și Cristina Vasilianov, secretar general al Comitetului Național Olimpic și Sportiv, au adresat antrenorilor și sportivilor sincere felicitări cu prilejul succeselor obținute, dorindu-le totodată o comportare reușită în 2015, cînd vor avea loc primele turnee și campionate de calificare pentru Jocurile Olimpice Pio 2016.

Back to top button