Comunicate de presă

Mihai Sîtnic și Radu Dintiu, câștigătorii etapei naționale „CIO Tineri Reporteri – Nanjing 2014”

În perioada 7 – 22 octombrie 2013, Comitetul Naţional Olimpic al Republicii Moldova, a organizat un concurs pentru selecția națională a Programului „CIO Tineri Reporteri – Nanjing 2014″.

Comisia de înregistrare şi evaluare a dosarelor a selectat două portofolii, din cele 15 prezentate, care au fost înaintate spre interviul final în faţa juriului celor două comisii special create pentru acest concurs: Comisia Mass-Media, Preşedinte Eduard Ciobanu, membru Cristina Vasileanov, Mihai Burciu şi Comisia Ştiinţă, Educaţie şi Promovare Olimpică, Preşedinte Nicolai Ambrosi, membru Larisa Popova.

Cele două dosare aparţin nominalizaţilor Mihai Sîtnic şi Radu Dintiu, care au trecut cu bine de Interviul Final din data de 22 octombrie și vor reprezenta Moldova la etapa finală de preselecție din cadrul Comitetului Olimpic Continetal – Europa.

Cei doi candidați ai CNO vor trebui să completeze dosarele și să le expedieze la Sediul CNO Moldova, din Chişinău, Str. Puşkin, Nr. 11, telefonând la nr. 22 31 83 până la data de 1 noiembrie ora 13:00.

Comitetul Naţional Olimpic sprijină pe tinerii jurnalişti sportivi moldoveni, ori aspiranţi la această meserie, pentru a se înregistra la Programul „CIO Tineri Reporteri – Nanjing 2014″. Selecţia la nivel internaţional va fi una foarte riguroasă. Doar câte doi tineri şi două tinere de pe fiecare continent vor fi selectaţi de către Asociaţiile Continentale pentru a participa la Program.

Din cauza concurenţei foarte mari care se anunţă pe continentul european, Comitetul Naţional Olimpic acordă şansa doar celor mai valoroşi tineri jurnalişti sportivi moldoveni, astfel încât a impus o serie de criterii pentru a aplica la acest Program:

1. Cunoştine avansate (scris şi vorbit) în limba engleză;
2. Experienţă sau practică în cadrul unei instituţii mass-media din domeniul sportului, sau la secţia de sport a unei instituţii mass-media din Moldova;
3. Prezentarea unui portofoliu cu materiale proprii difuzate, postate în mass-media, de preferat cu teme olimpice;
4. Recomandare din partea unui reprezentant de marcă din domeniul jurnalismului sportiv moldovenesc sau al unei instituţii sportive din Republica Moldova;

Responsabil :
Nicolai Ambrosi – președinte al Comisiei Știință, Educație și Promovare Olimpică
Tel. 022 22 14 77

Back to top button