Noutăți

Mesaj de felicitare din partea Președintelui CNOS, Nicolae Juravschi – dublu campion olimpic

Cu prilejul Zilei Sportivului și a Mișcării Olimpice, Vă adresez sincere felicitări, urări de bine și mulțumiri pentru dedicație, profesionalism, perseverență și spirit de echipă.

Ziua Sportivului și a Mișcării Olimpice a fost instituită în Republica Moldova în a treia sâmbătă a lunii mai prin Hotărârea Parlamentului nr. 238 din 17.12.2015. Dar astăzi, mai mult decât oricând, realizăm că sportul joacă un rol important în viața noastră și reprezintă o alternativă sănătoasă pentru orice societate.

Prin această sărbătoare onorăm sportivii, valorile naționale pentru a asigura continuitatea succesului sportului moldovenesc. Port un mare respect tuturor celor care practică sportul de mare performanță și contribuie la perpetuarea visului olimpic, inspirând intreaga națiune. În spatele unui succes sportiv stă munca unei echipe numeroase: de la învățătorul de educație fizică la antrenori, manageri de cluburi, conducători de federație, arbitri, medici, administratori și jurnaliști sportivi, etc. Toți împreună au o misiune importantă: promovarea sportului și a valorilor olimpice.

În contextul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, vreau să încurajez membrii Echipei Olimpice și să le urez succese în realizarea tuturor ambițiilor lor sportive.

Țin să îndemn întreaga societate să fie alături de Echipa Olimpică, care sub drapelul Republicii Moldova, va lupta pentru performanță și excelență. Împreună putem crea sinergie, împreună putem genera mult spirit și mandrie națională. Împreună avem o țară, o echipă, un drapel!

Împreună spre visul olimpic!

 

Nicolae Juravschi
Președinte

Back to top button