Noutăți

Memorialul ”Valentin Guțu” a avut loc la Complexul Dinamo

100 sportivi au participat la ediţia a noua a turneului de judo în memoria lui Valentin Guţu, o legendă a sportului moldovenesc. Competiţia a avut loc la complexul Dinamo din capitală, iar participanţii, care sunt şi angajaţi ai Ministerului Afacerilor de Interne dar şi a altor structuri de forţă din ţară, au oferit lupte spectaculoase. Participanţii au fost premiaţi cu diplome şi medalii.
Printre invitaţii de onoare s-au regăsit ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, dar şi ambasadorul Japoniei în Moldova, Masanobu Yoshii. „Marele Valentin Guţu cum îi spunem noi, deoarece şi la constituţie şi în suflet a fost un om mare, care a ajutat multă lume. Probabil, mulţi oameni de succes de astăzi îi datorează lui, succesul lor. Noi vom face tot posibilul ca acest turneu să devină unul tradiţional şi de ce nu unul internaţional”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.
Valentin Guţu a decedat acum 19 ani. A fost campion al Uniunii Sovietice la sambo, vicecampion european la judo. A fost șef al catedrei Pregătire Fizic-Militară și de Luptă la Academia de Poliție ”Ștefan cel Mare”.

Back to top button