Noutăți

MEMORIALUL «ANDREI DOGA» LA SAMBO

Federația de sambo din Republica Moldova a desfășurat la Chișinău ediția jubiliară, a 30-cea la număr, a Turneului Internațional «Memorialul Andrei Doga». Actuala ediție a reunit  la Sala polivalentă a Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport  circa 80 de concurenți din localitățile republicii și un grup de luptători din capitala Bulgariei.

La finalul competiției de un premiu special s-a învrednicit Veaceslav Plămădeală, învigător la categoria de 68 kilogame. Elevul Școlii sportive specializate a rezervelor olimpice din Chișinău s-a învrednicit de  un televizor color din partea familiei Doga, așa cum a concurat la aceeași categorie, în care a evoluat pe timpuri Andrei Doga. Un premiu similar i-a fost înmînat lui Nicolae Foca din Bozieni, raionul Hincești, elevul antrenorului Valeriu Tacu fiind cel mai tînăr campion. La celelalte categorii învingători au fost declarați  Nicolae Gafin,52 kg, Denis Vieru 62 kg, Dan Burlac 74 kg, Iurie Leu 82 kg, Ghenadie Preţivatîi 90 kg, Marcel Taran 100 kg şi Serghei Spivac + 100 kg, toți învigătorii fiind din Moldova.

La ceremonia de inaugurare a asistat și Victor Peicov, vicepreședinte al Comitetului Național Olimpic și Sportiv al Republicii Moldova, președinte al Federației de lupte. Pasionații luptei sambo se vor reuni în continuare la București, cu prilejul desfășurării Campionatului Europei, seniori, concurs programat în perioada 15-18 mai.

Nicolae Buceațchi

ALBUM FOTO DE LA EVENIMENT

Back to top button