Noutăți

McMorris a cucerit medalie la PyeongChang la 11 luni după un cumplit accident

Americanul Redmond Gerard a adus prima medalie de aur Statelor Unite ale Americii la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă, după ce a reuşit să câştige duminică proba de slopestyle din cadrul concursului de snowboard de la PyeongChang. Performerul zilei a fost însă Mark McMorris, care, la 11 luni de la un cumplit accident, a reuşit să obţină bronzul olimpic.
Sub ochii preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, canadianul de 24 de ani a urcat pentru a doua oară pe podium, el cucerind bronzul și la Soci, în urmă cu patru ani.
Dar povestea lui e una teribilă, din fericire însă cu final fericit. În martie 2017, în timpul unui antrenament, el a suferit un accident cumplit. A suferit o fractură a maxilarului, a braţului stâng, şi-a rupt splina şi a avut numeroase fracturi pelvine şi la nivelul coastelor. În plus, plămânul stâng a fost afectat.
A fost transportat la Vancouver General Hospital, unde a fost operat de urgenţă, iar medicii l-au ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor. S-a recuperat incredibil, mai repede decât ar fi anticipat oricine, iar la primul concurs făcut de după revenire s-a impus. Azi, însă, odată cu medalia cucerită la Jocurile Olimpice, poate spune pe deplin că a trecut peste teribilul accident din martie 2017, scrie digisport.

Back to top button