Noutăți

Mass-media din SUA este nemulțumită de rezultatele obținute de americani la PyeongChang

După ce la Vancouver, SUA a obținut 37 de medalii, iar la Soci 28, la Jocurile Olimpice din PyeongChang, americanii au doar 12 medalii cu 6 zile înainte de finalul competiției. ”Cinci medalii au fost obținute la snowboard. Dar unde-s rezultatele bune în sporturile tradiționale. Mai ales că avem cel mai numeros lot din istorie – 241 de sportivi”, scrie Washington Post. ”Rezultatele sunt foarte slabe pentru investițiile care s-au făcut. Doar în 2016 s-au cheltuit pentru pregătiri 300 milioane de dolari”, notează agenția AP.
Conduce în clasamentul pe medalii Norvegia, care are o populație de 5,3 milioane de locuitori. Nordicii au 28 de medalii, dintre care 11 de aur. Norvegia a câștigat 5 medalii de aur în proba schi fond.
Pe podium se mai află Germania (10-6-4) și Canada (8-5-6). Americanii sunt doar pe locul 5. Nu stălucesc nici sportivii ruși, aflați abia pe locul 20, cu 3 medalii de argint și 8 de bronz.
Bielorușii au o medalie de aur și una de argint, ucrainenii au o medalie de aur, iar kazahii și letonii câte una de bronz. În total, 27 de țări au câștigat până acum medalii la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud.

Related Articles

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker