Noutăți

Luptătorii moldoveni au concurat la Liga Europeană Centrală de la Monaco

Cluburi din şase ţări au participat la turneul final al ediţiei secunde a Ligii Europei Centrale la lupte greco-romane, competiție găzduită de Monaco. Moldova, România, Grecia, Ucraina, Croaţia și Ungaria au luptat pentru marele trofeu al întrecerii ce a reunit sportivi de la categoria de vârstă Under 15.
Învingătoare a devenit Ungaria la fel cum s-a întâmplat la prima ediție. Şi tot la fel ca anul trecut, pe locul al doilea s-a clasat România, formată din luptători din Moldova și România, care au reprezentat clubul Heracle Timișoara, a cărui antrenor principal este Roman Zgardan.
”Suntem puţin dezamăgiţi, dar mergem înainte. Vom analiza ce am greşit. Problema noastră o reprezintă categoriile mari de greutate, nu putem face faţă acolo. Sunt competiţii frumoase, interesante şi extrem de utile, pentru că băieţii acumulează experienţă. Sunt convins că dintre toţi luptătorii prezenţi la acest turneu, cel puţin patru sau cinci vor fi medaliaţi vara următoare la Campionatul European”, a declarat Roman Zgardan.
Moldova s-a clasat pe locul 4 după ce a pierdut în meciul pentru medalia de bronz în fața Ucrainei. Antrenorul Iurie Bogdan a avut sub comanda sa 5 sportivi de la clubul din Florești.
Ideea acestui turneu îi aparține președintelui echipei Heracle, Damian Răileanu.

Back to top button