NoutățiTokyo 2020

Lilia Fisikovici: ”Sunt convinsă că voi intra în top 10 la Tokyo”

Este născută la Tiraspol, dar locuiește în Ucraina. În această vară, Lilia Fisikovici va reprezenta din nou Republica Moldova la o ediție a Jocurilor Olimpice. ”La Rio am alergat pentru a 3-a oară un maraton de un nivel ridicat și am ocupat locul 26. Acum am acumulat experiență și am reușit să câștig mai multe turnee internaționale. De aceea sunt convinsă că voi intra în top 10 la Tokyo. Trebuie să crezi pentru ca visele să se împlinească”, a declarat Lilia Fisikovici pentru sputnik.md
Sportiva de 31 de ani spune că a rămas dezamăgită când a aflat că Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate cu un an. ”Am fost extrem de stresată. Am abandonat antrenamentele la aflarea veștii. Am avut nevoie de o pauză. Mi-am revenit și am participat chiar la Campionatul Mondial”, menționează Lilia, care este mamă a trei copii.
Acum pregătirile către Tokyo au loc la Tiraspol, în Ucraina, dar și în Kirgizia. În Asia vrea să se acomodeze cu clima care este identică cu cea din Japonia. În timpul maratonului va fi foarte cald. La Tokyo vreau să alerg în 2 ore și 25 de minute. Cu așa rezultat la sigur voi fi în top 10”, a afimat Lilia Fisikovici.

Back to top button