Noutăți

Lesik este mascota celei de-a doua ediții a Jocurilor Europene

Mascota este un simbol integrat și extrem de important alături de logo al oricărui eveniment sportiv pe scară largă. Este o imagine vizuală care va crea o asociere directă a milioane de oameni din întreaga lume cu țara dar și cu evenimentul sportiv din Minsk 2019, precum și un factor care va uni toți invitații și va inspira participanții spre noi culmi și victorii. Astăzi suntem onorați să prezentăm mascota Jocurilor din Minsk – Lesik. Personajul, pe care îl vom vedea din nou și din nou în centrul luptelor sportive și al festivalurilor culturale.

Legendă
Cu toții ne amintim povestea despre „Micul Prinț”, care a zburat pe planeta Pământ pentru a găsi prieteni. Printre prietenii lui era o vulpe mică, care i-a spus micului prinț despre prietenie. Micul prinț a zburat la trandafirul de pe micuța sa planetă, dar vulpea rămase singură. Cel mai mare vis a lui a fost să-și găsească prieteni. După ce micul prinț a părăsit planeta Pământ, vulpea a fost foarte tristă. Toate gândurile sale au fost despre cum să-și găsească prieteni. A înghițit și a ascultat, asta i-a făcut urechile mai mari. El a explorat totul în căutarea unui răspuns la întrebarea simplă „Cum pot să-mi fac prieteni?” Și odată ce știa că undeva în Belarus există o floare care îți satisface toate dorințele. Aceasta este legendara floare ferigă din Belarus. Vulpea a plecat în Belarus pentru a găsi floarea ferigă și a-și face cel mai mare vis să devină realitate. Calea lui nu era aproape, trebuia să facă un milion de pași și să-i verificăm brățara de fitness pentru a vedea aceasta.
Putem spune cu siguranță că anul 2019 va fi cel mai strălucit an din viața sa, iar în viața sportivă a Europei îl puteți vedea pe inscripția vizierului lui Lesik. Culoarea verde a cămășii mascotei desemnează dezvoltarea și armonie, iar pantalonii negri indică disciplina și determinarea. Blana galbena vorbește despre veselia sa, pantofii albastri identifică invincibilitatea personajului nostru, iar culoarea roșie reflectă vigoarea lui! Fundația „Direcția, a doua ediție a Jocurilor Europene 2019” a invitat niște copii de la instituții speciale – Asociația Belarusilor pentru Asistență pentru Copiii cu Handicap și Tineri cu Handicap și Sursa de Educație pentru Copii „Istoki”, sportivi, reprezentanți ai mass-media și parteneri ai Jocurilor pentru a sărbători prezentarea mascotei.
La ceremonie au participat ofițeri de rang înalt din ministere și departamente, precum și Dr. Rashed Mustafa Sarwar – ambasador al celui de-al doilea Joc European – reprezentant al Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) din Belarus, Alexander Bahdanovich – campion olimpic în Canoe Sprint, Anna Bond – blogger și prezentator TV, precum și viitori voluntari ai forumului. Invitatii celebri din Belarus, participanti la concursul de lansare si inchidere a concursurilor de deschidere si inchidere ale Jocurilor Europene 2019 – trupele Litesound si Aura, precum si Daniel Yastremski – reprezentantul Belarusului la Junior Eurovision Song Contest 2018.
Vizitatorii ceremoniei au avut ocazia unică de a afla nu numai numele mascotei, dar și de a fi primii oameni din lume care văd simbolul forumului multisporturilor viitoare, precum și de a face primul selfie pentru o nou cont de mascotă pentru Instagram.
Mascota care a fost prezentată aici este rezultatul colaborării unui designer belarus și a MEGOC. În opinia noastră, Lesik se va potrivi perfect conceptului general al unui mare eveniment sportiv care va avea loc în vara următoare „, a declarat Anatol Kotov, CEO adjunct al MEGOC.” Planificăm o mulțime de activități promoționale cu mascota. Lăsați acest personaj să aducă scânteia lui la evenimentul mult așteptat! Și vrem ca mica vulpe să-și găsească prieteni nu numai în Belarus, ci și în întreaga lume „.
Dr. Rashed Mustafa Sarwar, Reprezentant al Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) din Republica Belarus, și-a împărtășit impresiile după ceremonia de prezentare: „Un caracter energetic luminos – exact cum ar trebui să fie mascota unui eveniment sportiv major . Una dintre culorile organizației noastre este aceeași cu cea a lui Lesik. Cred că, prin urmare, relația noastră cu Jocurile Europene va deveni și mai puternică. Nu am nici o îndoială că copiii vor adora mascota și ne vor ajuta să memorăm pentru o perioadă lungă de timp acest eveniment.
UNICEF și MEGOC au lansat de asemenea un concurs de desen. Toate detaliile vor fi furnizate mai târziu. Prezentarea luminoasă și colorată a mascotei a fost organizată de partenerul media al celui de-al doilea Joc European 2019 – rețeaua cinematografică Silver Screen, partenerul național – Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) din Republica Belarus și rețeaua oficială de tranzacționare Eurotorg LLC.

Back to top button