Lecții OlimpiceNoutăți

Lecție olimpică organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Sportului pentru Dezvoltare și Pace

Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova a marcat într-un mod deosebit Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace, sărbătorită anual pe 6 aprilie. Cu această frumoasă ocazie a fost organizată o Lecție Olimpică, la care au participat peste 30 de copii de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Chișinău.

Elevii claselor a cincea au căpătat cunoștințe în ceea ce privește Mișcarea Olimpică, au aflat detalii importante din istoria participării sportivilor moldoveni la Jocurile Olimpice și au efectuat o vizită la muzeul olimpic. Totodată, în cadrul evenimentului, copiii au avut ocazia să discute cu cea mai bună atletă a momentului din Republica Moldova, Zalina Marghieva, care ocupă și postul de vicepreședinte al CNOS.

Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace a fost oficial proclamată de Organizația Națiunilor Unite (ONU) la 23 august 2013, în urma inițiativei lansate de Comitetul Internațional Olimpic, în calitate de observator permanent pe lângă ONU.

Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace oferă ocazia de a promova sportul și activitatea fizică în calitate de limbaj universal și catalizator al schimbării sociale pentru dezvoltare. Această sărbătoare este o platformă de luptă împotriva stigmatizării și discriminării sociale, contribuind la paritatea între bărbați și femei, la adoptarea unui comportament sănătos și la edificarea păcii.

Pe data de 6 aprilie 2014, pentru prima dată, în țara noastră, la fel ca și în alte state membre ale ONU, a fost sărbătorită oficial Ziua Internațională a Sportului pentru Dezvoltare și Pace.

Back to top button