Noutăți

La Tokyo a fost inaugurată ultima arenă sportivă construită pentru Olimpiadă

Aquatics Centre, ultima arenă sportivă permanentă nou construită de la zero special pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020, a fost inaugurată în capitala Japoniei cu o întârziere de șapte luni, din cauza pandemiei de COVID-19.
La ceremonia de deschidere cele 15.000 de locuri de ultima generație din tribune au fost goale, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, dar de la spectacol nu au lipsit mascotele Miraitowa și Someity sau personalități ale Japoniei printre care ministrul Jocurilor Seiko Hashimoto, sau Yuriko Koike, guvernatorul Tokyo.
După mesajele motivaționale ale oficialilor niponi, sportivii au prezentat disciplinele pe care noua bază sportivă le va găzdui anul viitor: înot, sărituri în apă și înot sincron.
Situat la câțiva pași de Centrul Internațional de Înot Tatsumi considerat vechea Mecca a înotului japonez, Aquatics Centre include un bazin principal cu 10 culoare, un bazin secundar și un bazin de sărituri în apă. Toate bazinele au părțile laterale (pereții) și inferioare (fundul) mobile care permit o flexibilitate unică, iar bazinul principal poate fi împărțit în doua bazine de 25 metri, cu blocstarturile reglabile oriunde în cei 50 m.
Adâncimea se poate modifica și cu până la trei metri, iar temperatura apei este menținută de un dispozitiv de încălzire geotermal ecologic. Design-ul plafonului este inspirat de origami, celebrele păsări japoneze de hârtie. (sursa: cosr.ro)

Back to top button