Noutăți

La 29 ianuarie 2022 CNOS sărbătorește cu mândrie 31 de ani de la fondare

De la includerea sa în Familia Olimpică, CNOS din Republica Moldova a devenit un membru activ al Mișcării Olimpice și un partener eficient și de încredere pentru Comitetul Internațional Olimpic și pentru Comitetele Olimpice Europene. Prin diversele dimensiuni ale activității sale, CNOS a reușit să se afirme drept o instituție importantă atît în domeniul sportului în particular, cât și cel al viețiii sociale, în general.

CNOS marchează aniversarea sa prin lansarea revistei „Panorama Olimpică”, care prezintă cele mai frumoase momente sportive și olimpice din anul 2021.

Mesajul Președintelui CNOS Nicolae JURAVSCHI

Dragi cititori,

Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au devenit deja istorie. Amânate pentru perioada 23 iulie – 8 august 2021, aceste Jocuri au marcat sfârșitul unui ciclu olimpic prelungit cu un an de zile, care a fost unul deosebit de complicat și a reclamat o atitudine de mare responsabilitate pentru întreaga mișcare sportivă.
Atleții noștri și-au încheiat cu demnitate parcursul olimpic, reprezentându-ne cu devotament țara, făcându-ne să fim mândri de prestația lor. Ei au avut spiritul de luptă aprins și nu au încetat să creadă în ei, au dat dovadă de spirit de dăruire și au concurat până la epuizare. Sportivii moldoveni au realizat 10 clasări în top-10 la Jocurile Olimpice de la Tokyo!
Competiția olimpică a fost acerbă, astfel încât doar 93 de țări au câștigat medalii. Republica Moldova a încheiat pe locul 86, grație distincției de bronz a canoistului Serghei Tarnovschi. Am trăit cu toții momente de mândrie când drapelul Republicii Moldova a fost arborat în cadrul celui mai important eveniment sportiv de pe mapamond!
Revista Panorama Olimpică, pe care o țineți în mâini, transmite acele emoții fierbinți pe care sportivii noștri le-au trăit pe arenele olimpice de la Tokyo. Îmi exprim admirația față de talentul și curajul sportivilor noștri de a lupta pentru atingerea performanței în condiții de concurență acerbă. În contextul pandemiei de COVID-19, misiunea olimpică pentru Tokyo 2020 a fost una extrem de complexă și dificilă.
Țin să exprim gratitudine și respect antrenorilor, care indiferent de condiții și greutăți își pregătesc sportivii pentru noi realizări și îi motivează pentru rezultate remarcabile. Adresez mulțumiri și recunoștință conducătorilor de Federații Sportive, care prin profesionalism și dedicație au asigurat procesul de pregătire al atleților noștri.
Dragi sportivi, stimați prieteni, noul ciclu olimpic a demarat deja și va fi unul foarte intens, concentrându-se în doar trei ani (iată că au mai rămas doar doi ani și jumătate), culminând cu Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Iar până la Jocurile Olimpice de la Beijing 2022 rămân zile numărate. Multe alte competiții, organizate sub egida CIO, vor avea loc în acest ciclu olimpic. Este important să ne canalizăm eforturile în vederea creării unor condiții care să le permită sportivilor noștri să reprezinte cu demnitate Republica Moldova pe arena internațională, reafirmând calitatea lor de ambasadori excelenți ai țării.

Să purcedem împreună spre succesul olimpic!

Back to top button