Noutăți

Jocurile din PyeongChang au început!

Moldova participă pentru a 7-a oară la o ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. La PyeongChang avem doi sportivi. Portdrapelul Moldovei a fost Nicolae Gaiduc, un tânăr de 21 de ani care va participa la schi fond. El va debuta la o ediție a Jocurlor Olimpice exact peste o săptămână. Până atunci va evolua Cristopher Hoerl, care nu a participat la ceremonia de deschidere pentru că nu se simțea prea bine.

Din lotul Moldovei mai fac parte antrenorii Nadejda Bria și Hans Frick, reprezentanții Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Cristina Vasilianov și Larisa Popova. La PyeongChang este și președintele CNOS, Nicolae Juravschi.

A fost o ceremonie spectaculoasă, sud-coreenii fiind cunoscuți pentru tehnologiile moderne. Sunt cele mai mari Jocuri Olimpice de iarnă din istorie. E un număr record de participanți din 92 de țări. Chiar dacă e destul de frig în Coreea de Sud, portdrapelul Regatului Tonga a defilat doar în șorți. Publicul a salutat și defilarea împreună a Coreei de Sud și Coreei de Nord.

Back to top button