Torino 2006

Torino 2006

Cu o populatie de peste 900 000 de locuitori, Torino a devenit cel mai mare oras care a gazduit vreodata o editie a Jocurilor Olimpice de iarna.

Cel mai medaliat sportiv al editiei a fost patinatorul coreean Hyun-SOO Ahn, care a castigat patru medalii (trei de aur si una de bronz) la short-track.

Claudia Pechstein (Germania) a devenit prima patinatoare care, la patinaj viteza, a cucerit noua medalii in cariera, iar Kjetil Andre Aamodt (Norvegia), cu victoria sa de la Super G, a devenit primul schior care, la schi alpin, a cucerit patru medalii in cadrul aceleiasi competitii, si primul care a castigat patru medalii olimpice de aur in intreaga cariera.

Lotul olimpic al Republicii Moldova a participat în anul 2006 la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Torino cu 7 sportivi: Valentina CIURINA, Elena GOROHOV, Mihail GRIBUȘENKOV și Natalia LEVCENCOVA (biatlon), Bogdan MACOVEI (sanie), Ilie BRIA și Sergiu BALAN (schi fond). Natalia Levcencova a obținut locul 8 la proba de biatlon, distanța 15 km, consemnând cel mai bun rezultat din istoria participărilor sportivilor moldoveni la Jocurile Olimpice de Iarnă.

Galerie Foto

Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker