Noutăți

Javier Mascherano, ambasador al Jocurilor Tineretului 2018 de la Buenos Aires

Javier Mascherano, mijlocaşul echipei naţionale de fotbal a Argentinei, a fost desemnat, ambasador al Jocurilor Olimpice ale Tineretului 2018, ce vor avea loc la Buenos Aires în perioada 6-18 octombrie.
„Este o mândrie enormă că m-au ales ambasador pentru primele Jocuri Olimpice ale Tineretului care au loc în ţara mea. Din această postură voi încerca să transmit din experienţa şi din valoarea pe care le are sportul în dezvoltarea personală şi ca sportiv”, a afirmat Mascherano, într-un comunicat dat publicităţii de Comitetul Olimpic Argentinian (COA).
Mascherano, jucătorul clubului Hebei China Fortune, se va alătura în calitatea de ambasador sud-africanului Chad Le Clos, multiplu medaliat olimpic la înot, lui Luis Scola, campion olimpic la baschet cu Argentina în 2004, precum şi compatrioatei sale Luciana Aymar, cea mai bună jucătoare de hochei pe iarbă din istorie, de patru ori medaliată olimpică.
Fotbalistul argentinian, care participă cu echipa naţională a ţării sale la Cupa Mondială din Rusia, a primit invitaţia din partea Comitetului organizator Buenos Aires 2018 şi va fi „una din emblemele sportului argentinian”, a precizat Comitetul Olimpic Argentinian.
În palmaresul fostului jucător al echipelor FC Liverpool şi FC Barcelona, figurează şi două medalii de aur la Jocurile Olimpice, prima la Atena în 2004 şi a doua la Beijing în 2008.
La Jocurile Olimpice ale Tineretului de la Buenos Aires vor participa 3.998 de sportivi între 15 şi 18 ani, din 206 ţări, la 32 de sporturi. (agerpres.ro)

Back to top button