Noutăți

Inaugurarea sezonului sportiv la Brăviceni

Cu o importantă victorie obținută în cadrul Campionatului European și perspectiva construcției unui complex sportiv a fost anticipată ceremonia de inaugurare a sezonului sportiv de vară la Brăviceni, raionul Orhei. Pe stadionul din localitate numeroșii suporteri au salutat prezența conducerii adrministrației locale și raionale, dar și a sportivilor fruntași, originari din Brăviceni. La recentul campionat european de lupte printre cadeți Andreea Deleu, actualmente elevă la LIRPS, a cucerit medalia de bronz la categoria 65 de kilograme. Colega sa Nina Căpățină a devenit campioană a turneului internațional de atletism din Bulgaria, în proba de la greutate, 17.79, rezultat ce-i asigură un loc în echipa rezervelor olimpice din Moldova. Curios lucru: la etapa primelor începuturi Nina Căpățină a practicat de asemenea luptele feminine sub conducerea talentatului antrenor Iurie Coica, transferat cu traiul la Brăviceni cu cinci ani în urmă. Prezent la ceremonia de deschidere a sezonului sportiv de vară, președintele raionului Orhei Tudor Golub i-a felicitat pe cei prezenți, iar sportivilor le-a dorit o competiție pe măsură. ”Ne propunem ca în acest an să venim cu investiții importante pentru a îmbunătăți infrastructura sportivă a satului Brăviceni. Să construim o Sală polivalentă, costul estimativ fiind de circa 3 milioane 400 mii lei”, a anunțat președintele raionului Tudor Golub.
În perspectiva acestor modificări pozitive pentru Brăviceni, tinerii luptători s-au străduit să-și demonstreze din plin capacitățile. Posesori ai primelor trofee, instituite de Primărie, au devenit Valeriu Plămădeală să Iulian Stratanenco.
”Prin contributia dezinteresată a agenților economici din localitate, facem tot posibilul pentru a asigura participarea tinerilor sportivi la competițile europene de juniori și cadeti”, și-a confirmat adeziunea la mișcarea sportivă locală Primarul de Brăviceni Vladimir Cociorvă.
Programul sărbatorii sportive l-a complectat victoria concludentă a echipei de fotbal din Braviceni, care a repurtat a doua victorie consecutivă în campionatul raional, cea de-a doua concurentă invinsă fiind formatia din Cucuruzeni, pe care au surclasat-o cu scorul de 5-1.

Nicolae Buceațchi

Back to top button