Noutăți

Hocheiștii moldoveni se remarcă în Canada

Perioada vacanței de vară a elevilor a coincis cu sărbătorirea a doi ani de la fondarea echipei de hochei „Loups de Montreal”, în componența căreia își perfecționează măiestria copii părinților veniți în Canada din Republica Moldova, România, Rusia, Italia și alte state din spațiul european.
La inițiativa conducerii Clubului de hochei a fost programat un meci internațional de verificare cu membrii formației Comunității chineze din Montreal. Partida s-a disputat la Complexul Sportiv ”Gadbois”, una din cele cinci arene specializate pentru practicarea patinajului viteză din Montreal, oferite cu generozitate în perioada de vară pasionaților de hochei.
Tinerii lupușori au avut o prestație reușită în debutul partidei, reușind primii să deschidă scorul și fiind la cârma meciului, 3-2, pînă la mijlocul reprizei secunde. Autorii celor trei șuturi precise în poarta adversă au fost Daniel Vîșcu, Nichita Șpac și Daniil Miloserdnâi. Din păcate, ei n-au reușit să păstreze în continuare ritmul înalt și hocheiștii chinezi au preluat inițiativa. Experiența competițională acumulată la competițiile internaționale le-a permis jucătorilor chinezi să echilibreze jocul, iar spre final să obțină victoria la o diferență de trei goluri.
”Deși suntem la etapa de constituire, dorim să creăm un colectiv competitiv. Copii muncesc cu abnegație la antrenamente, iar părinții susțin elanul tinerilor sportivi”, a remarcat după meci antrenorul secund Veaceslav Vîșcu.
”Avem nevoie de susținere, și în acest sens ne-am adresat la conducerea Federației de hochei din Moldova, cu propunere de a crea o echipă unică. Ne asumăm obligația să organizăm cu regularitate cantonamente comune la Montreal, suntem gata să găzduim un grup de copii talentați din Moldova, pentru ca în viitorul apropiat să participam la competiții importante. Totul depinde de atitudinea persoanelor responsabile din Republica Moldova”, consideră managerul echipei Valentin Pascari. Odată cu începerea sezonului de toamnă, formația ”Loups de Montreal” va concura la competițiile regionale din Montreal, rezervate juniorilor mici. (Nicolae Buceațchi)

Back to top button