Noutăți

Genuri de sport, incluse în premieră la JE din 2023

Prinde contur programul competițional al celei de-a treia ediții de vară a Jocurilor Europene, competiție multisporturi atât olimpice cât și neolimpice, programată a avea loc în 2023, în orașul polonez Cracovia din regiunea Małopolska. Până la începutul acestei primăveri au fost incluse nu mai puțin de 10 discipline sportive: tir sportiv, box, box thailandez și tir cu arcul, în februarie 2021 și badminton, handbal pe plajă, canoe, karate, pentatlon modern și taekwondo, în decembrie 2020.
La Jocurile Europene își vor face debutul boxul thailandez, handbalul pe plajă, pentatlonul modern, și canoe slalom care a înlocuit canoe sprint, prezent în programul primelor două ediții. Întrecerile de la ultimele două discipline din cadrul JE din 2023 vor fi constitui și criterii de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024.
De altfel, se apreciază că, la mai multe sporturi olimpice, la JE Cracovia-Małopolska 2023 se vor putea obține biletele pentru Jocurile din capitala Franței din 2024.
Taekwondo revine în competiție după ce a fost în programul ediției inaugurale a JE de la Baku din 2015, dar a lipsit de la JE Minsk 2019, în timp ce tirul sportiv, tirul cu arcul, boxul și badmintonul vor fi prezente pentru a treia oară consecutiv la JE.
Pe lista provizorie mai figurează săriturile cu schiurile, alergarea montană, rugby în șapte. De asemnea, break dance, cățărare și haltere ar putea să fie incluse în premieră în programul JE, mai ales că se dorește ca JE Cracovia-Małopolska 2023 să fie o rampă de lansare pentru unele sporturi mai noi. (sursa: cosr.ro)

Back to top button