Noutăți

Flacăra Olimpică Tokyo 2020 a fost aprinsă la Olimpia și și-a început călătoria prin Grecia

Flacăra Olimpică a celei de-a XXXII-a ediții de vară a Jocurilor Olimpice care vor începe la Tokyo pe 24 iulie a fost aprinsă în apropierea Templului Hera, pe locul sacru din Stadionul Antic.
O zi caldă și însorită a permis ca Flacăra Tokyo 2020 să fie aprinsă de Marea Preoțeasă, al cărui rol a fost interpretat de actrița Xanthi Georgiou, direct de la razele soarelui potrivit ritualului care se repetă din 1936. La ceremonia care s-a desfășurat fără spectatori, din motive de siguranță, alături de Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic, au participat un număr restrâns de oficiali și ziariști.
Marea Preoteasă, a înmânat Flacăra primului purtător al Torței Olimpice, onoare care i-a revenit sportivei elene Anna Korakaki, campioană olimpică la tir în proba de pistol 25 metri, prima femeie din istorie care a început Ștafeta Torței Olimpice.
Timp de o săptămână, Flacăra va străbate Grecia, iar pe 19 martie, Ekaterina Stefanidi, campioana olimpică de la Rio la săritura cu prăjina, o va preda reprezentanților Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care vor transporta în Japonia la bordul unei aeronave special destinată acestui eveniment.
Pe 20 martie, Flacăra Tokyo 2020 este așteptată pe pământ nipon, Torța Olimpică urmând a călători prin toate cele 47 de prefecturi nipone, până pe 24 iulie când se va da startul întrecerilor olimpice. (cors.ro)

Back to top button