Noutăți

Flacăra Olimpică a JOT Buenos Aires 2018 va fi aprinsă pe 24 iulie, la Atena

Organizatorii Jocurilor Olimpice de Tineret, care vor avea loc la Buenos Aires în perioada 6-18 octombrie 2018, au anunțat că Flacăra Olimpică a JOT va fi aprinsă pe 24 iulie, în timpul unei ceremonii tradiționale care va avea loc pe stadionul Panathenaic din Atena.
Comitetul Olimpic Elen va organiza ritualul din Atena, unde o actrita care interpreteaza o preoteasa va folosi razele soarelui pentru a aprinde Flacara care va ajunge in capitala Argentinei in ziua urmatoare.
Flacara va vizita o serie de orase din provincia Buenos Aires si va transmite mesajul despre puterea transformatoare a Olimpismului de a crea o lume mai buna. Organizatorii au dezvaluit ca periplul Flacarii Olimpice va fi sustinut printr-o campanie social media intitulata „#UnitedByTheFlame”, care face parte din conceptul #UnitedBy creat de Comitetul International Olimpic pentru a promova valorile Olimpismului din intreaga lume. In cadrul campaniei utilizatorii social media vor fi invitati sa poarte propria lor flacara digitala pana la startul JOT Buenos Aires 2018.
Turneul oficial al Flacarii Olimpice a JOT Buenos Aires 2018 va incepe pe 5 august, din La Plata, capitala provinciei Buenos Aires. In periplul sau, Flacara va strabate cinci regiuni din tara si 14.000 de kilometri, din nord-vestul si nord-estul Argentinei, pana in regiunile Cuyo, Pampa si Patagonia, sau destinatii celebre din Argentina cum ar fi Mar del Plata, monumentul din Rosario, cascadele din Iguazu sau ghetarul Perito Moreno.
Flacara Olimpica va trece prin 16 orase, in fiecare dintre acestea urmand a fi organizate Stafete Olimpice, in cadrul carora Flacara Olimpica va fi purtata de cate zece purtatori de Torta care, dupa ce vor alerga cate un kilometru, vor preda Flacara urmatorului.
Potrivit organizatorilor, conceptul emblemei turneului Tortei se bazeaza pe dorinta ca Jocurile sa fie un spatiu pentru diversitate, multiculturalism si bine comun.
Periplul Flacarii Olimpice se va incheia pe 6 octombrie, la Obeliskul de la Buenos Aires, unde in cadrul ceremoniei de deschidere a JOT, care in premiera va avea loc intr-un loc din centrul orasului si si nu in mod traditional in incinta unui stadion, va fi aprinsa Flacara Olimpica a JOT Buenos Aires 2018 care va arde pe toata perioada intrecerilor. (cosr.ro)

Back to top button